Flat Preloader Icon

به وب سایت رسمی خانه هوشمند آرین خوش آمدید!

support@gmail.com
رشت، فاز دو معلم، بلوار شمسی پور، نبش میدان هاشمی، ساختمان آنتیک ۱، واحد ۸

مقررات نظام مهندسی ساختمان در خصوص هوشمندسازی

مبحث 13 مقررات ملی ساختمان

مقررات نظام مهندسی ساختمان در خصوص هوشمندسازی:

آنچه در متن زیر میخوانید بر اساس آخرین ویرایش کتاب مبحث 13 مقررات نظام مهندسی ساختمان در خصوص هوشمندسازی میباشد:

برای راهبری، نظارت، تنظیم و تثبیت شرایط، اتوماسیون و کنترل، مدیریت و بهره‌برداری بهینه از سیستم‌های تاسیسات برقی، مکانیکی و سایر سیستم‌های موجود در طرح ساختمان، با توجه به اهمیت، شرایط طرح، کاربری و بهره‌برداری یا ساختمان، سیستم مدیریت هوشمند ساختمان و یا به عبارت دیگر سیستم مدیریت ساختمان در ترکیب با سیستم مدیریت انرژی با هدف اتوماسیون و کنترل و نیز مدیریت انرژی جهت و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، طراحی و اجرا می‌گردد.

مبحث 13 مقررات ملی ساختمان

طراحی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان به دلیل تخصصی بودن، دارا بودن استانداردهای خاص سیستم، پروتکل‌های ارتباطی، اطلاعات داده، شبکه ارتباطی، نرم‌افزارهای مدیریت و راهبری و سازگار با اجزای سیستم و ساختار شبکه، باید توسط شرکت‌های معتبر و صاحب صلاحیت در این زمینه و نیز بر اساس نیازهای سیستم تاسیسات برقی، مکانیکی و سایر سیستم‌های دیگر موجود در طرح ساختمان، انجام گیرد.

برنامه‌ریزی و طراحی این سیستم، باید از ابتدای شروع مطالعات طرح و نیز در طول مراحل طراحی توسط شرکت مذکور با هماهنگی طراحان رشته‌های تاسیسات برقی، مکانیکی و غیره یا توسط طراحان با تجربه سیستم مدیریت هوشمند ساختمان که طرح آنها به تایید شرکت فوق الذکر نیز برسد، انجام گرفته و شرکت مذکور باید در طول اجرای طرح، نظارت کامل بر اجرای آن داشته و یا اجرای آن مستقیماً توسط شرکت مذکور انجام گیرد. در هر حال نصب، برنامه‌ریزی و راه‌اندازی سیستم به عهده شرکت مذکور خواهد بود.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان باید طبق سناریویی از پیش تعریف شده برای هر یک از سیستم‌های طرح، با هدف کنترل و فرمان، نظارت مشاهده وضعیت و حالت، اندازه‌گیری مصارف، انجام تنظیم و تثبیت، محاسبه، استخراج، ثبت اطلاعات و شرایط موجود و مورد نیاز در سیستم‌های تاسیسات برقی، مکانیکی و سایر سیستم‌های موجود دیگر انجام گیرد.

در انتخاب روش‌ها، سیستم‌ها، سناریوهای مصرف انرژی، شرایط مورد نظر در بررسی و ارزیابی هر یک از اجزای مصرف کننده انرژی و عوامل دیگر که در صرفه‌جویی در مصرف انرژی موثر می‌باشند، باید موارد مرتبط در این مقررات و مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان رعایت شوند.

برای کنترل و فرمان، نظارت، مشاهده وضعیت و حالت، اندازه‌گیری مصارف، تنظیم و تثبیت، عملکرد، ارتباط داده، تامین شرایط مورد نیاز جهت اتوماسیون و کنترل و کارکرد مناسب اجزای سیستم تاسیسات برقی، مکانیکی و سایر سیستم‌های دیگر (که اصطلاحا سیستم‌ها و اجزای سطح اول نامیده می‌شوند) و نیز تامین سیستم‌ها، شرایط و تجهیزات لازم برای اعمال مدیریت در سیستم‌های فوق الذکر (که اصطلاحا سیستم‌های سطح دوم نامیده می‌شوند) و نهایتاً تامین سیستم‌ها، شرایط و تجهیزات لازم برای اعمال مدیریت هوشمند و نیز مدیریت انرژی با نرم‌افزارهای خاص (که اصطلاحاً سیستم‌های سطح سوم نامیده می‌شوند)، ایجاد یک ساختار شبکه ارتباطی داده با دستگاه‌ها و تجهیزات کل سیستم BMS الزامی می‌باشد. برای این منظور باید نقاط مورد نظر در اجزای سیستم‌های فوق الذکر از طریق ورودی‌های دیجیتال، خروجی دیجیتال، ورودی‌های آنالوگ و یا خروجی آنالوگ مورد نیاز برای هر یک از اجزا و نقاط، عموماً توسط ماژول (Module) و یا هر سیستم ارتباطی و اطلاعات داده مورد نیاز و همخوان دیگر به کنترلرهای سیستم BMS وصل گردند. کنترلرهای سیستم BMS باید با استفاده از کابل کشی با کابل‌های استاندارد و باتوپولوژی استاندارد و سازگار با سیستم و تحت پروتکل‌های ارتباطی داده معتبر، به سوئیچ‌های ارتباطی فرعی و نیز تجهیزات دیگر شبکه، متصل گردند. این سوئیچ‌ها از طریق کابل پشتیبان، سوئیچ‌های مرکزی، سرورها و تجهیزات دیگر مرکز سیستم BMS، اطلاعات داده لازم را جهت اعمال اتوماسیون و کنترل و مدیریت هوشمند در سیستم‌هایی که در ادامه گفته می شود را مبادله می‌نمایند.

در صورت نیاز به استفاده از سیستم BMS در طرح ساختمان ضمن در نظر گرفتن شرایط طرح، کاربری و بهره‌برداری و در صورت موجود بودن هر یک از سیستم‌های زیر در طرح، چنانکه ارتباط آنها با سیستم BMS لازم تشخیص داده شوند، هر یک از این سیستم‌ها، می‌توانند تحت کنترل و مدیریت تجمیع شده با سیستم BMS قرار گیرند.

الف) تابلوهای برق، تغذیه کنترل و فرمان سیستم روشنایی داخلی

ب) پرده کرکره اتوماتیک پنجره

پ) تابلوهای برق تغذیه و مدارهای سیستم روشنایی ایمنی

ت) تابلوهای برق تغذیه، کنترل و فرمان روشنایی محوطه

ث) تابلوهای برق تغذیه، کنترل و فرمان سیستم نورپردازی نما و یا نورپردازی ویژه

ج) تابلوهای برق تغذیه، کنترل و فرمان دستگاه‌ها و تجهیزات تاسیسات مکانیکی از جمله هوارسان‌ها، فن کویل‌ها، هواکش‌ها، سیستم حجم هوای متغیر و نیز پمپ‌های تامین آب آشامیدنی، پمپ‌های آب آتش‌نشانی، سطوح آب در منابع ذخیره، پمپ‌های سیستم‌های برودتی و حرارتی، برج‌های خنک کن و پمپ‌های آن، بویلرهای سیستم حرارتی، چیلرهای سیستم برودتی و غیره

چ) تابلوهای برق و یا مدار تغذیه، کنترل و فرمان سیستم تخلیه دود به هنگام حریق

ح) تابلوهای برق و یا مدار تغذیه، کنترل و فرمان سیستم تامین هوای فشار مثبت چاه آسانسور دسترسی آتش‌نشان

خ) تابلوهای برق و یا مدار تغذیه، کنترل و فرمان سیستم تامین هوای فشار مثبت پلکان‌های خروج و راه‌های خروج الزامی

د) تابلوهای برق تغذیه آسانسورها

ذ) تابلوهای برق تغذیه پلکان‌های برقی

ر) تابلو برق و یا مدار تغذیه، کنترل و فرمان سیستم تخلیه گاز مونوکسید کربن

ز) تابلو تغذیه، سیستم کنترل و رگلاتور بانک خازن

ژ) تابلو اصلی برق و کنترل مولد نیروی برق اضطراری

س) تابلو و یا کلید تبدیل اتوماتیک مولد نیروی برق اضطراری و یا سایر کلیدهای تبدیل اتوماتیک موجود در طرح

ش) کنترل شرایط تابلو برق بدون وقفه و نیز عملکرد و شرایط کار دستگاه برق بدون وقفه و منابع تغذیه پشتیبان سیستم‌های تامین ایمنی، دستگاه‌ها و تجهیزات حساس

ص) تابلوهای برق فشار ضعیف که نیاز به کنترل، فرمان، نظارت و غیره، توسط سیستم BMS دارند.

ض) تابلوهای برق فشار متوسط که نیاز به کنترل، فرمان، نظارت و غیره، توسط سیستم BMS دارند.

ط) ترانسفورماتور فشار متوسط (نظارت بر شرایط کارکرد رله‌های آن)

ظ) اندازه‌گیری پارامترهای شبکه تاسیسات برق از قبیل ولتاژ، جریان، ضریب توان، فرکانس و غیره در تابلوهایی که این اندازه‌گیری جهت نظارت بر شرایط، کنترل مصرف انرژی، محاسبه و استخراج اطلاعات لازم از جمله مصرف برق اکتیو و راکتیو در دوره‌های زمانی و فصول مختلف و غیره، مورد نیاز است.

ع) سایر موارد دیگری که ممکن است در طرح موجود باشد.

ایجاد کامنت

سبد خرید